Χρόνιος πόνος

Χρόνιος πόνος

Πόνος (δυσάρεστη αίσθηση δυσφορίας) που επιμένει ή εξελίσσεται για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σε αντίθεση με τον οξύ πόνο που εμφανίζεται ξαφνικά ως απάντηση σε συγκεκριμένο τραυματισμό και είναι συνήθως θεραπεύσιμος, ο χρόνιος πόνος επιμένει με την πάροδο του χρόνου και είναι συχνά ανθεκτικός στις ιατρικές θεραπείες.

Ο χρόνιος πόνος μπορεί να σχετίζεται με μια σειρά διαφορετικών ιατρικών καταστάσεων που περιλαμβάνουν (αλλά δεν περιορίζονται σε) διαβήτη, αρθρίτιδα, ημικρανία, ινομυαλγία, καρκίνο, έρπητα ζωστήρα, ισχιαλγία και προηγούμενο τραύμα ή τραυματισμό. Ο χρόνιος πόνος μπορεί να επιδεινωθεί ως απάντηση σε περιβαλλοντικούς και / ή ψυχολογικούς παράγοντες.

Αν πονάτε για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να μπορεί να βρεθεί προφανής αιτία, επικοινωνήστε μαζί μας. Στην ομάδα του Κτησίας Αποκατάσταση μπορείτε να βρείτε λύσεις και επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους αντιμετώπισης χρόνιου πόνου.

Οι επιστήμονες του πόνου που αρχίζουν να σκέπτονται διαφορετικά για τον επίμονο (χρόνιο) πόνο και τα αίτια του, κάνουν συναρπαστικές ανακαλύψεις – όπως το, πώς σκέφτεστε για τον πόνο σας μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που αισθάνεται.

Εδώ ο καθηγητής Lorimer Moseley εξηγεί πώς ο πόνος λειτουργεί και εξηγεί νέες προσεγγίσεις που βοηθούν στη μείωση του πόνου σας.

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=fY2nIIDm3js

https://www.youtube.com/watch?v=ikUzvSph7Z4

https://www.tamethebeast.org/

Επιμέλεια – μετάφραση ελληνικής έκδοσης : Κτησίας Αποκατάσταση