Γεώργιος Χαρινάς

Φυσικοθεραπευτής

Απέκτησε πτυχίο Φυσικοθεραπείας από το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (Α.Τ.Ε.Ι.Θ.), Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας.

Κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών του Πανεπιστημίου του Νότινχαμ της Αγγλίας στην Προηγμένη Νευρομυοσκελετική Φυσικοθεραπεία.

Έχει καταρτιστεί στην κλινική αξιολόγηση και διαφορική διάγνωση ποικίλων νεύρο-μυοσκελετικών και ορθοπεδικών προβλημάτων, στο Manual Therapy και στη Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία στην Οσφυαλγία (Cognitive Behavioural Therapy for Back Pain).

Εργάζεται ως φυσικοθεραπευτής από το 2015. Ξεκίνησε ως ελεύθερος επαγγελματίας σε κατ’ οίκον θεραπείες στην Θεσσαλονίκη. Μετά το πέρας των μεταπτυχιακών σπουδών το 2018, εργάστηκε σε ιδιωτική κλινική και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS) με εξειδίκευση στα μυοσκελετικά προβλήματα.

Έχει επιτελέσει εθελοντής Φυσικοθεραπευτής σε μία διεπιστημονική κλινική ομάδα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ που επικεντρωνόταν κυρίως στην αποκατάσταση ασθενών με περιφερικές νευροπάθειες και κολοβώματα μετά από ακρωτηριασμό.

Μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών και του συλλόγου φυσικοθεραπευτών της Αγγλίας.

Έχει ενταχθεί στο δυναμικό του Κτησία από το 2021.