Φυσικοθεραπεία στην
Υγεία των Γυναικών

Υπάρχουν πολλές παθήσεις που μπορούν να προκαλούν πυελικό πόνο ή πυελική δυσλειτουργία. Η συντονισμένη προσπάθεια και προσέγγιση μεταξύ του γιατρού σας και του φυσιοθεραπευτή μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τον πόνο σας και να βελτιώσετε τη λειτουργία σας.

Η ακράτεια ούρων και κοπράνων μπορεί να είναι ενοχλητική και μπορεί να σας εμποδίσει να απολαμβάνετε τη ζωή όπως τη θέλετε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ντρέπεστε για τη κατάσταση σας. Εάν αντιμετωπίζετε συχνοουρία, επείγουσα ανάγκη ή διαρροή, η φυσικοθεραπεία μπορεί να σας δώσει καλύτερο έλεγχο της λειτουργίας της ουροδόχου κύστης και του εντέρου σας.

 

Η φυσικοθεραπεία συμβάλλει τα μέγιστα στην υγεία των γυναικών με την παρέμβασή της σε πλήθος περιστατικών και καταστάσεων σε διάφορες φάσεις στη ζωή τους και σε ορισμένες παθήσεις.

Η φυσικοθεραπεία στην υπηρεσία της υγείας των γυναικών, σύμφωνα με τις διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες του International Organization of Physical Therapy in Women’s Health (IOPTWH, www.ioptwh.org), υποομάδας της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Φυσικοθεραπευτών (W.C.P.T., www.wcpt.org), περιλαμβάνει 3 τομείς:

  1. Εγκυμοσύνη – Τοκετός
  2. Γυναικολογικές, Ουρολογικές, Γαστρεντερολογικές Παθήσεις
  3. Άλλες Παθήσεις