Μυοσκελετική
Φυσικοθεραπεία

Η αποστολή μας στο Κέντρο Φυσικοθεραπείας και Αποκατάστασης Κτησίας είναι να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε ένα υψηλότερο επίπεδο φυσικής λειτουργίας και να ζήσετε μια ζωή με λιγότερους πόνους, είτε πάσχετε από μυοσκελετικό τραυματισμό είτε αναρρώνετε από μια χειρουργική επέμβαση.

Ο μυοσκελετικός τραυματισμός ή πάθηση μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σας με πολλούς τρόπους. Ο πόνος των οστών, των αρθρώσεων ή των μυών μπορεί να οδηγήσει σε βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα προβλήματα και μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες ημέρες από την εργασία και στην αδυναμία να απολαύσετε τις δραστηριότητες που αγαπάτε στη ζωή σας.

Ένα πρόγραμμα μυοσκελετικής αποκατάστασης απαρτίζεται από ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα σχεδιασμένο από τον επιβλέπων φυσικοθεραπευτή,  για άτομα με προβλήματα  που οφείλονται σε ασθένειες, διαταραχές ή τραύματα στους μύες, τις αρθρώσεις, τους τένοντες ή τα οστά. Τα προγράμματα μυοσκελετικής αποκατάστασης μπορούν να βελτιώσουν τη λειτουργική ικανότητα, να μειώσουν τα συμπτώματα και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής του ασθενούς.

Ένα πρόγραμμα μυοσκελετικής αποκατάστασης έχει σχεδιαστεί για να ικανοποιεί τις ανάγκες του κάθε ασθενή, ανάλογα με το συγκεκριμένο πρόβλημα ή πάθηση. Η ενεργός συμμετοχή του ασθενούς και της οικογένειας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του προγράμματος και ο στόχος είναι να βοηθηθεί ο ασθενής να επιστρέψει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο λειτουργίας και ανεξαρτησίας, βελτιώνοντας παράλληλα τη συνολική ποιότητα της ζωής του – σωματικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, τα προγράμματα μυοσκελετικής αποκατάστασης μπορούν να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

  • Πρόγραμμα εξατομικευμένης άσκησης
  • Τεχνικές Manual therapy
  • Εφαρμογή μηχανικών μέσων
  • Τοποθέτηση και εφαρμογή νάρθηκα ή ορθοτικών βοηθημάτων
  • Προγράμματα άσκησης για τη βελτίωση του εύρους κίνησης, την αύξηση της μυϊκής δύναμης, τη βελτίωση της ευελιξίας και της κινητικότητας και την αύξηση της αντοχής
  • Επανεκπαίδευση στο βάδισμα (περπάτημα) και μέθοδοι ασφαλούς βάδισης με υποστήριξη (συμπεριλαμβανομένης της χρήσης περιπατητή, πατερίτσας)
  • Εκπαίδευση και συμβουλευτική των ασθενών και της οικογένειας
  • Διαχείριση του πόνου
  • Διαχείριση άγχους και συναισθηματική υποστήριξη
  • Διατροφική συμβουλευτική

Η συνεδρία θεραπείας περιλαμβάνει διεξοδική αξιολόγηση και εκτίμηση, παράλληλα με ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα άσκησης στο σπίτι. Ανάλογα με την κατάστασή σας, η συνεδρία σας μπορεί επίσης να περιλαμβάνει μια λειτουργική ανάλυση  και / ή αξιολόγηση βάδισης μέσω πελματογράφου.

Η ομάδα του Κτησίας αποκατάσταση αντιμετωπίζει με επιτυχία τους περισσότερους χρόνιους και οξύς πόνους και τραυματισμούς μυοσκελετικής φύσεως.

Νευρολογική θεραπεία

Καρδιοαναπνευστική θεραπεία

Θεραπευτική μάλαξη

Κατ' οίκον θεραπεία