6 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Φυσικοθεραπεία και Αποκατάσταση στο Ηράκλειο | Γάζι |

Είστε ενθουσιασμένοι για τα Χριστούγεννα;
Εν μέσω πάρτι, διακόσμησης, φαγητού και διασκέδασης, έχουμε μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν!

1. Άρση βάρους

Είναι Δεκέμβριος. Τώρα μπορείτε να ξεκινήσετε επίσημα τη διακόσμηση του σπιτιού για τις γιορτές. Αλλά περιμένετε… προτού κουβαλήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, θυμάστε πώς να το σηκώσετε με ασφάλεια;
● Τοποθετήστε σταθερά τα πόδια σας
● Λυγίστε τα γόνατα.
● Φέρτε το αντικείμενο κοντά στο σώμα.
● Αποφύγετε τις περιστροφικές κινήσεις. Γόνατα, πέλματα και κορμός να είναι στην ευθεία
● Πόσο μεγάλο είναι αυτό το αντικείμενο; Η άρση βάρους με τη βοήθεια δύο ατόμων θα το έκανε ευκολότερο και ασφαλέστερο

Το ίδιο ισχύει όταν φορτώνετε και ξεφορτώνετε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια και τις τσάντες σας.

2. Ενυδάτωση

Πιείτε άφθονο νερό. Συνεχίστε την πρόσληψη νερού για να νικήσετε την αφυδάτωση, τους πονοκεφάλους και την κούραση.

3. Σώμα και Νους

Φροντίστε το σώμα και το μυαλό σας. Το άγχος, η κατάθλιψη και το στρες είναι πολύ συχνό φαινόμενο την περίοδο των εορτών. Να θυμάστε ότι τα πράγματα δεν χρειάζεται να είναι τέλεια. Κάντε μια ανασκόπηση της χρονιάς που φεύγει και θέστε νέους στόχους για τη χρονιά που έρχεται.

4. Ακούστε το σώμα σας

Πονάνε οι ώμοι και τα πόδια σας από τις πολύωρες αγορές των Χριστουγέννων; Το να κουβαλάτε όλα αυτά τα διακοσμητικά δημιούργησε πόνο στον αυχένα και τη μέση σας; Είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας για σημάδια καταπόνησης. Εάν αισθάνεστε μειωμένη κίνηση, δυσκαμψία και πόνο είναι ώρα να μιλήσετε με τον φυσικοθεραπευτή σας. Το Κτησίας Αποκατάσταση είναι ανοιχτό κατά την περίοδο των εορτών εάν μας χρειάζεστε!

5. Ταξίδι Χριστουγέννων

Οι μεγάλες διαδρομές με αυτοκίνητο και τα ταξίδια με αεροπλάνο αποτελούν μέρος των διακοπών πολλών ανθρώπων. Έχετε προετοιμαστεί ψυχικά για το ταξίδι, αλλά τι θα λέγατε σωματικά;

● Προσέχετε όταν φορτώνετε και ξεφορτώνετε τις αποσκευές σας.
● Κάντε ένα διάλειμμα κάθε δύο ώρες. Περπατήστε, κάντε μερικές διατάσεις, πάρτε ένα σνακ και ξεκουραστείτε. Αυτό βοηθά την πλάτη σας και μειώνει την κούραση του οδηγού. Είστε πολλές ώρες στο αεροπλάνο; Μετακινηθείτε στην καμπίνα για να ξεπιαστείτε!
● Πώς είναι η θέση σας; Οι γοφοί σας πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο ή ψηλότερα από τα γόνατά σας. Χρησιμοποιήστε μια σφήνα για να προσαρμόσετε το ύψος του γοφού σας. Εάν οδηγείτε, προσαρμόστε το κάθισμά σας προς τα εμπρός ή προς τα πίσω, έτσι ώστε όταν τα χέρια σας είναι ίσια (οι αγκώνες ελαφρώς λυγισμένοι) μπροστά και πάνω από το τιμόνι, οι καρποί σας να ακουμπούν πάνω από το τιμόνι.
● Χρησιμοποιήστε υποστήριξη για την μέση σας π.χ κάποιο μαξιλάρι για να διατηρήσετε την καμπυλότητα της σπονδυλικής σας στήλης.

6. Συνεχίστε να κινείστε

Είναι φανταστικό να χαλαρώνεις και φυσικά σας αξίζει ένα διάλειμμα. Όμως, με την τελευταία έρευνα να υποδηλώνει ότι το να κάθεσαι είναι το νέο κάπνισμα, οι διακοπές πρέπει να περιλαμβάνουν λίγη κίνηση. Αποφύγετε να κάθεστε σε ένα σημείο για περισσότερο από 30 λεπτά χωρίς σύντομο διάλειμμα. Το περπάτημα, το ποδήλατο και το τρέξιμο είναι διασκεδαστικές δραστηριότητες που σας κάνουν να κινηθείτε το διάστημα των εορτών.